Ο σεφ Francesco
Στα 18 μου δεν μπορούσα να σκεφτώ το μέλλον μου όπως είναι τώρα. Το πάθος μου για την κουζίνα είναι έμφυτο αλλά δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να το καλλιεργήσω όσο θα ήθελα. Παρόλα αυτά η αγάπη μου για την μαγειρική ξεκίνησε από πολύ νωρίς λόγω της γιαγιάς μου και της μαμάς μου που με μύησαν στην υγιεινή σπιτική κουζίνα. Από μικρός ήμουν ανήσυχο πνεύμα, αυτή η ανησυχία με οδήγησε να γίνω ένας πολύ κάλος πελάτης ενός μικρού εστιατορίου στο Viterbo. Τότε λόγω δουλειάς δεν ήταν εφικτό να το επισκέπτομαι όσο θα ήθελα και ως εκ τούτου δεν μπορούσα να γευτώ τις σπεσιαλιτέ τους. Αυτή η ανησυχία μου όμως με οδήγησε να προτείνω στον Renato αν μπορούσα να τους βοηθώ στην κουζίνα χωρίς αμοιβή φυσικά. Μετά από λίγο έγινα βοηθός μάγειρα δίπλα στον Renato και τον Paolo, πόσο με ενθουσίασαν αυτά τα νέα συναισθήματα. Αυτή ήταν η πρώτη μου ουσιαστικά πρακτική και σε αυτό χρωστά πολλά στην ομάδα του “LA CHIMERA”. Λίγο καιρό αργότερα βρέθηκα για διακοπές στην Ελλάδα συγκεκριμένα σε ένα γραφικό χωριουδάκι, Το Γύθειο, να επισκευτώ τους θείους μου. Εκεί πήρα την μεγάλη απόφαση να βουτήξω στα βαθειά, ανοίγοντας ένα μικρό εστιατόριο στο παραθαλάσσιο δρόμο αυτού του πανέμορφου λιμανιού. Βοηθούμενος στην αρχή από μια μαμά θησαυρό που έμεινε μαζί μου τους 3 πρώτους μήνες, με την αδελφή μου Mariana συνεχίσαμε αυτό το ταξίδι μέχρι το 2004. Στην πορεία όμως διαπίστωσα πως σε μια πόλη με συντηρητική νοοτροπία δεν έβρισκα την αναμενόμενη ανταπόκριση και έτσι αποφάσισα να στοχεύσω ψηλότερα. Όλα αυτά με οδήγησαν τον Μάρτιο του 2004 να κάνω ένα ταξίδι στην Καλαμάτα με έναν φίλο μου και τωρινό συνέταιρο «Δημήτρη Ντεστάκο», έναν αξιόλογο και συνεπή άνθρωπο με μεράκι να ψάχνει το καλύτερο των καλύτερων. Από τότε σταδιακά καταφέραμε να εισάγουμε στον κύκλο μαγειρικής της περιοχής νέες ιδέες και νέα προϊόντα όπως άγρια μανιτάρια, σπαράγγια και θαλασσινά. Δημιουργήσαμε λοιπόν μια άψογη ομάδα και μια ιδανική πραγματικότητα στη Καλαμάτα.
Ο χώρος μας
Το Da Francesco είναι ένα εστιατόριο, κομψής αισθητικής με ζεστούς χρωματισμούς που συνδυάζει αρμονικά το ξύλο και την πέτρα, χωρητικότητας 100 ατόμων στον εσωτερικό χώρο και 150 στο εξωτερικό. Μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το γεύμα σου βλέποντας τα ιστιοπλοϊκά και τις βαρκούλες να σε καλωσορίζουν στο ταξίδι γευσιγνωσίας που μόλις άρχισες.